89 37 81 00 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

SMEG

SMEG - En af Italiens førende hvidevareproducenter

SMEG er en forkortelse af Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla. Firmaet har eksisteret siden 1948 og blev grundlagt af Vittorio Bertazzoni, som kom fra en lille norditaliensk by tæt på Reggio Emilia, der hedder Guastalla. Grovsmede i familien og interesse for design af køkkener hørte til Bertazzonis fortid. Allerede i 1906 blev de første Bertazzoni-designede køkkener præsenteret på en udstilling i Milano.

I dag er SMEG en af Italiens førende hvidevareproducenter og ejes fortsat af familien Bertazzoni. Hovedkontoret ligger i Guastalla, hvor det hele startede. SMEG har i de senere år også kastet sig over udvikling af instrumenter til medicinal- og sundhedssektoren (fx industrimaskiner til tandlægebranchen) og produkter til restaurationsbranchen.

Virksomheden har mange datterselskaber rundt om i verden, diverse filialer og et omfattende salgsnetværk.

SMEG startede op i en ny tid med vækst

SMEG har fra begyndelsen udviklet produkter, der skulle imødekomme folks ønsker og behov for hjælpemidler i køkkenet. Efterkrigstiden var præget af økonomiske vækst og mange samfundsændringer. Mange af de kvinder, som havde arbejdet under krigen, ønskede fortsat at være på arbejdsmarkedet og vendte ikke tilbage til hus og hjem som hjemmegående husmødre. Folk fik i stigende grad råd til at købe hvidevarer, og de blev et symbol på fremgang. Det var vand på SMEGs mølle.

Meget kendt for deres køleskabe i retrostil og nye farver

I slutningen af 1950’erne lancerede SMEG deres første gaskomfur med blandt andet en automatisk tænd/sluk-funktion. Det var helt nyt, ikke kun i Italien men i hele verden. SMEG begyndte også at producere vaskemaskiner og opvaskemaskiner. I 1970 havde SMEG lavet en opvaskemaskine, der var 60 cm bred og havde plads til 14 kuverter. Det var den gang en verdensnyhed. Relativ få år senere kom nogle af de første indbygningskogeplader og indbygningsovne på markedet. SMEG begyndte at samarbejde med anerkendte designere og arkitekter. I løbet af 1990’erne fik SMEG flere produkter i deres sortiment og især deres køleskabe i retrostil og i flotte, nye farver blev meget populære. Modellen er fortsat et designikon. SMEG er måske den dag i dag mest kendt for disse nemt genkendelige køleskabe.

Hvidevarer skal skabe rammerne for vigtige hyggestunder

SMEG designer deres produkter efter en filosofi om, at hvidevarer skal spille en central rolle i hjemmet. Køkkenet skal have hvidevarer, der skaber rammerne for vigtige hyggestunder. I designafdelingen arbejder blandt andet internationalt anerkendte designere med æstetik og stil. Deres opgave er at finde ud af, hvordan den nyeste teknologi kan omdannes til produkter, der kan blive designikoner.

SMEG stræber efter at skabe produkter med lang holdbarhed, høj sikkerhed og fleksibilitet samt et smukt design. Produkterne gennemgår meget grundige test.

Fokus på udvikling af miljøvenlige produkter

SMEG har som mange andre hvidevareproducenter fokus på miljøet. SMEG stræber efter at forbedre virksomhedens indsats på miljøområdet løbende. Produkterne skal levere maksimal effektivitet og have et så lavt energiforbrug som muligt. SMEG benytter sig af den mest moderne automationsteknologi på markedet.

Her på Lavprishvidevarer.dk kan du købe udvalgte hvidevarer fra SMEG fx et køle-fryseskab, som du måske har set før. Designet er meget letgenkendeligt. Har du spørgsmål vedrørende SMEG eller deres hvidevarer, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Favoritter

Luk