89 37 81 00 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Vaskemaskiner

Vaskemaskine

Har du brug for en ny vaskemaskine, er du havnet det helt rigtige sted. På Lavprishvidevarer.dk kan du finde et stort udvalg af frontbetjente og topbetjente vaskemaskiner fra førende hvidevareproducenter til fornuftige priser. Vi fører kun de mest populære modeller, og har de fleste modeller på lager. Er din vaskemaskine gået i stykker, kan du altså hurtigt få leveret en ny maskine, hvis du køber hos os.

Vælg mellem frontbetjent eller topbetjent

Der findes overordnet to typer vaskemaskiner, den frontbetjente vaskemaskine og den topbetjente vaskemaskine. Den frontbetjente er den mest almindelige her i Danmark. Har du boet i udlandet, har du måske stødt på en topbetjent vaskemaskine. Den er lidt mindre og derfor et godt valg, hvis du ikke har så megen plads. Den er også ideel, hvis du har rygproblemer, da du ikke skal bukke dig ned for at fylde og tømme vaskemaskinen. Under frontbetjente vaskemaskiner kan du desuden finde en særlig type vaskemaskine, nemlig vaske tørremaskinen, som både kan vaske og tørre dit tøj.

Det kræver mere end en god vaskemaskine at gøre dit tøj rent, men det hjælper

En vaskemaskine skal selvfølgelig kunne vaske dit tøj rent. Det er imidlertid ikke alle vaskemaskiner, der er lige gode til det. Om du får dit tøj helt rent, afhænger ikke kun af den maskine du vælger, det afhænger også af, hvilket vaskemiddel du bruger, hvor længe du lader skidtet sidde på tøjet, og hvilken slags skidt eller plet, det drejer sig om. Vil du være helt sikker på at vælge en god vaskemaskine, er der mange faktorer, du skal kigge på og tage stilling til. Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i det hele, kan du vælge en Best i test-model.

En vaskemaskine kan nemt blive for lille

Når du skal lede efter en ny vaskemaskine, bør du kigge på flere ting. I første omgang skal du kigge på vaskekapaciteten. Har du store mængder vasketøj, skal du gå efter en vaskemaskine, der kan vaske mange kilo tøj på en gang. Hvis du kun vasker små mængder vasketøj, vil det være uhensigtsmæssigt at vælge en for stor maskine. En vaskemaskine kan dog også nemt blive for lille, hvis du fx ønsker at vaske dyner, sengetæpper, sengeunderlag og tæpper. Tænk derfor grundigt over hvor stor kapacitet du har behov for, inden du vælger en bestemt model. Vælger du en lille vaskemaskine, der kun kan vaske fx 3 kg, skal du være klar over, at det begrænser dine vaskemuligheder betydeligt.

Tjek om maskinen har de programmer, som du har brug for

De fleste vaskemaskiner i dag har rigtig mange forskellige vaskeprogrammer, mange flere end for bare få år tilbage. Der er programmer målrettet vask af dyner, sportstøj, mørkt tøj, kold vask, strygefrit tøj og tekstiler. Nogle modeller har også dampvask. Tjek om maskinen har de programmer, som du har brug for. Det er ofte praktisk at have et kort vaskeprogram til tøj, der ikke er så beskidt. Det kan også bruges, hvis du hurtigt skal have vasket noget tøj. Det er også rart at kunne programmere maskinen til at starte på et senere tidspunkt. På en travl hverdag kan du have sat maskinen til at vaske, mens du er på arbejde, og når du kommer hjem, er den klar til at blive tømt.

Det er godt at vælge en vaskemaskine med høj centrifugeringshastighed

Når tøjet vaskes, bliver det vådt. Vasker du ind i mellem tøj i hånden, ved du, hvor svært det kan være at få vandet ud af tøjet uden at udøve vold på det. En vaskemaskine får vandet ud af tøjet ved at centrifugere det. Jo højere centrifugeringshastighed, jo mere vand får du ud af tøjet. Jo mindre vand der er i tøjet, jo hurtigere tørrer det. Det er ret enkelt. Skal tøjet i en tørretumbler bagefter, handler det bare om at have så høj centrifugering som muligt. Det duer bare ikke til alt dit fine tøj. Lidt lige som når du vasker tøjet i hånden. Det skal ske nænsomt. Din nye vaskemaskine skal helst kunne klare begge dele, altså centrifugere ved høj hastighed og have forskellige skåneprogrammer til det sarte tøj, hvor tøjet ikke bliver centrifugeret særlig kraftigt. Tjek centrifugeringshastigheden, men tjek også vasketromlen. Nogle test har vist, at vasketromlens udformning også har en betydning i forhold til slitage af tøjet.

Se på energiforbrug og vandforbrug

Når du har fundet en vaskemaskine, der har den rigtige vaskekapacitet og de ønskede programmer, skal du tjekke om energiforbruget og vandforbruget ser fornuftigt ud. Ved at vælge en maskine med lavt energiforbrug, kan du spare penge på din elregning, især hvis du vasker meget tøj hver uge. Bestiller du før kl. 20.00, kan vi tilbyde dag til dag levering. Er du i tvivl om, hvilken vaskemaskine du skal vælge, er du meget velkommen til at kontakte os via telefon eller livechatten.

Favoritter

Luk