89 37 81 00 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Komfurer

Komfur

I dag findes der mange forskellige typer komfurer. Et komfur har både en kogezone og en ovn. Der findes også rigtig mange forskellige modeller med forskellige funktioner. Nogle gange er der kun små detaljer til forskel. Andre gange kan der være tale om ret væsentlige forskelle. Står du og skal købe et nyt komfur, skal du i første omgang bestemme, om det skal være et gaskomfur, et keramisk komfur, et induktionskomfur, et komfur med pyrolyse eller et masseplade komfur.

Et gaskomfur kræver en god ventilation

Der er stadig relativ få huse, der har indlagt gas. Vælger du et gaskomfur, skal du bruge enten naturgas, bygas eller flaskegas. Et gaskomfur har normalt fire gasblus og en ovn. Et gaskomfur kan have enten en elovn eller gasovn. Gas er en meget miljørigtig energikilde. Gasleveringen sker nemlig normalt med et mindre energitab end fx ved brug af elektricitet. Ulempen ved gas er, at der dannes nitrogenoxider. De belaster indeklimaet, så det er meget vigtigt at have en god ventilation. Før du vælger et gaskomfur, bør du tjekke, om den tilhørende ovn også passer til dine behov. Mange vælger gasblus i kombination med elovn. Med gas kan du hurtigt regulere varmen, når du laver mad. Vil du vide mere, kan du også læse om gaskogeplader.

Et keramisk komfur er et populært valg

Et keramisk komfur har glaskeramiske kogeplader, der kræver strøm. Har du adgang til strøm, kan du derfor vælge et keramisk komfur uden problemer. Det kræver ikke de store overvejelser. Glasset er behandlet, så det kan tåle høj varme, og overfladen er helt flad og glat, hvilket gør den let at rengøre. Flere hvidevareproducenter laver keramiske kogeplader, der har fleksible kogezoner. Det betyder, at du kan gøre en eller flere af kogezonerne enten større eller mindre. Du kan altså anvende forskellige grydestørrelser eller en lille eller stor pande på samme kogezone. På et komfur med keramiske kogeplader er der næsten altid advarselslamper, der fortæller dig, om der er zoner på fladen, der stadig er varme. Få mere information under keramiske kogeplader.

Induktionskomfur er dyr i anskaffelse men billig i drift

Et induktionskomfur er et komfur med induktionskogeplader. Gryder og pander bliver opvarmet ved hjælp af induktionsstrøm, og det går rigtig hurtigt. Induktionskogeplader har et lavt energiforbrug, og der er ingen eftervarme. Du kan altså efter brug sætte ting på pladen uden problemer. Ulempen ved disse plader er, at du skal bruge gryder og pander med et magnetisk bund.

Komfur med pyrolyse gør rengøringen af ovnen til en leg

Et komfur med pyrolyse er et komfur, der har en integreret selvrensningsfunktion (pyrolyse) og fx en glaskeramisk kogesektion. Når ovnen trænger til at blive renset, indstiller du ovnen på pyrolysefunktionen. Der kan være lidt forskel på de enkelte modeller, men normalt kan du vælge program, alt efter hvor beskidt ovnen er. Ovnlågen er låst, mens ovnen renses, da det sker under meget høje temperaturer. Bagefter er ovnen næsten som ny indvendig, og du kan nøjes med at tørre oven af med en fugtig klud, hvis det er nødvendigt.

Masseplade komfur er det billige valg

Et masseplade komfur har en ovn og de traditionelle kogeplader med en lille forhøjning. De er yderst enkle at betjene og egner sig måske især til personer, som har svært ved at bruge ting, der bliver alt for tekniske. Du kan læse mere under massekogeplader. Husk, at det også er muligt at have kogesektion og ovn i særskilte enheder. De kan stadig placeres i forbindelse med hinanden, hvis det er et krav. Ved ikke at vælge et komfur, altså en samlet enhed, har du mulighed for at vælge en større kogesektion (få flere kogezoner), og du kan måske i højere grad få alle de funktioner, du ønsker både i forhold til kogesektion og ovn. Valget er dit, og det kommer selvfølgelig an på, hvad der er muligt rent praktisk.

Er du i tvivl om, hvilket komfur du skal vælge, så kontakt kundeservice på 89 37 81 00 eller benyt vores livechat.

Favoritter

Luk