89 37 81 00 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Emhætter

Emhætte

Når du laver mad, dufter det forhåbentlig dejligt, så du kan glæde dig til at skulle spise din tilberedte mad. Under madlavningen får du imidlertid produceret mados og fedtpartikler, som du ikke nødvendigvis ønsker at have fordelt ud i hele køkkenet eller resten af din bolig. Udluftning via et vindue er en mulighed, men det er ikke så effektivt. Et udsugningssystem, som anbringes tæt på komfur eller kogeplade, er en langt bedre og mere effektiv løsning. En emhætte eller et emfang er uundværlig i et køkken. På Lavprishvidevarer.dk kan du finde et bredt udvalg af billige og kraftige emhætter til skarpe priser. Vi vejleder dig gerne i dit valg, så du får den helt rigtig løsning. Overordnet skal du tage stilling til følgende:

  • Emhættetype (udsugning eller recirkulation)
  • Støjniveau (intern eller ekstern motor)
  • Kapacitet og emhættens mål

En emhætte bliver sat fast på væggen og et emfang monteres i loftet En emhætte er et udsugningssystem, der monteres over komfur eller kogesektion, og som bliver sat fast på væggen fx under en krydderihylde. Et emfang monteres derimod i loftet fx over en kogeø.

En emhætte sikrer et bedre indeklima

En emhætte sørger for at suge madosen væk, så den ikke forbliver i køkkenet eller fordeler sig videre rundt i hele din bolig. Selv om det dufter dejligt af fx frikadeller, så er det ikke rart at sidde i en kraftig frikadelleduns i stuen efter aftensmaden. Det er vigtigt med en god udluftning under madlavningen for at sikre et bedre indeklima. En emhætte er derfor uundværlig i et køkken. En emhætte med aftræk og et fedtfilter giver den mest effektive udsugning Når du skal vælge en emhætte, er der overordnet to typer at vælge i mellem:

  • Emhætter med udsugning til det fri via en aftrækskanal
  • Emhætter med recirkulation

Derudover findes to slags filtre, et fedtfilter og et kulfilter. Hvis der er mulighed for aftræk ud i det fri gennem muren eller taget, bruger man normalt et fedtfilter. Det er et metalfilter, som opfanger både mados, lugt og de meget uønskede fedtpartikler. Du opnår en effektiv udsugning og mindsker behovet for rengøring i køkkenet. Fedtfilteret bliver over tid lidt ulækkert, men det kan nemt vaskes i fx opvaskemaskinen. Hvis der ikke er mulighed for aftræk, er en model med kulfilter - som fungerer ved recirkulation - en god løsning. Sugeevnen er mindre, men uønsket mados og lugt fjernes. Luften filtreres og renses via kulfilteret og sendes ud i køkkenet igen. Kulfilteret skal udskiftes, gerne 1-2 gange om året. Fordelen ved emhætter med kulfilter er, at du ikke har brug for en udsugningskanal (hul i muren/taget). Husk at tænke på støjniveauet – vælg en lydsvag emhætte til et køkkenalrum De fleste udsugningssystemer larmer. Det kan være ret forstyrrende især i et køkkenalrum, hvor dine gæster måske sidder og snakker, mens du laver maden færdig. Har du derimod et aflukket køkken adskilt fra spisestuen, kan du måske bedre tillade dig at se bort fra støjniveauet. Kig efter en model med et lavt støjniveau, hvis du ikke ønsker alt for megen larm. Er du lydfølsom, bør støjniveauet ikke overstige 50 dB. Har du behov for en meget kraftig motor (kraftig udsugning) og et lavt lydniveau kan du med stor fordel vælge et emfang med en ekstern motor. Denne løsning kræver dog, at du har mulighed for placere motoren på loftet, udvendigt på væggen eller på taget. Den store fordel ved emfang med en ekstern motor er, at du flytter støjen helt væk fra køkkenet og har mulighed for at opnå en meget høj sugeevne. Fordelen ved en emhætte med intern motor er, at den er langt nemmere at installere og montere. Emhætten skal bare monteres og evt. tilsluttes et aftræk.

Udregn køkkenets rumfang og vælg den rigtige kapacitet Inden du vælger en emhætte, er det nødvendigt at undersøge, hvilken kapacitet emhætten skal have for at fungere mest effektivt i dit køkken. Det finder du ud af ved at udregne dit køkkens rumfang (højde x længde x bredde). Emhætten skal kunne udskifte luften i dit køkken 10 gange i timen. Gang derfor køkkenets rumfang med 10, så har du den kapacitet, som er nødvendig til netop dit køkken. Husk også at måle kogepladearealet, så du vælger en emhætte, der kan dække dette areal. Jo bredere, jo bedre vil den kunne opsuge fugt, lugt og fedtpartikler.

Typer af emhætter og emfang

Du kan vælge mellem flere forskellige typer af emhætter og emfang:

  • Væghængt emhætte er ideel til køkkener, hvor komfur og kogeplader er placeret op mod en væg.
  • Udtræksemhætte er en diskret løsning til mindre køkkener, da de kræver mindre plads.
  • Emhætte til centralventilation bruges til kollektiv udsugning i fx etagebyggeri.
  • Emhætte indsats bygges ind i et køkkenmodul, oftest et overskab.
  • Frithængende emfang er ideel til placering over kogeø.
  • Loftemfang er diskret løsning, hvor emfanget integreres i loftet, så du ikke mister udsyn.
  • Bordemfang er en elegant løsning, hvor emfanget monteres i køkkenbordet tæt ved kogepladerne.

Få gode råd og vejledning af kundeservice

Har du spørgsmål vedrørende valg af emhætte, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på 89 37 81 00 eller benytte vores livechat.

Favoritter

Luk